Hoge kwaliteit tegels

Van tegels uitkiezen tot plaatsen

Advies op maat van een professional

23 oktober 2019

De tegels bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van uw hal, keuken of badkamer. Het is daarom heel belangrijk dat u daar goed over nadenkt. In deze uitgebreide blog vertellen wij u waar u op moet letten. Bovendien krijgt u van ons gratis tips over de verschillende looks die er te vinden zijn.

Een lange tekst zoals deze staat vol met waardevolle informatie. Echter kan het zo zijn dat niet alle informatie even nuttig voor u is. Klik daarom op de onderwerpen die u interessant vindt in de onderstaande inhoudsopgave. U leest dan precies de informatie die relevant voor u is. Handig toch?

1. Aan deze eisen moeten de tegels sowieso voldoen
1.1 keramiek keuken tegels
2. De beste tegels voor een moderne keuken
2.1. Moderne keukentegels
2.1.1. Afmetingen vloertegels
2.1.2. Afmetingen wandtegels
2.2. Betonlook keukentegels
2.3. Houtlook keukentegels
2.4. Marmerlook tegels
3. Tegels voor een landelijke keuken
3.1 Terracotta tegels
4. Badkamer tegels
4.1 Natuursteen badkamer tegels
4.2 badkamertegels mozaiek
5. Tegels voor de hal
5.1 Alle stijlen beschikbaar
6. Kom naar onze showroom

1. Aan deze eisen moeten de tegels sowieso voldoen

Niet elke tegel is zomaar geschikt om te gebruiken in de keuken of badkamer. U krijgt er bijvoorbeeld te maken met water en waterdamp in de badkamer of opspattend vet bij het fornuis in de keuken. De tegels moeten daarom sowieso voldoen aan de volgende eisen:

 • Waterafstotend
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Bestand tegen hitte
 • Vuilafstotend

Gelukkig zijn voldoen alle tegels bij van den Brink aan deze eisen. Daar hoeft u dus geen aandacht meer aan te besteden. Dat scheelt alweer. Het enige dat nog resteert is een tegel vinden die bij uw smaak past.

1.1 keramiek keuken tegels

Keramische vloertegels passen helemaal in de huidige tijd en zijn perfect om te gebruiken in de keuken of de badkamer. Dat komt vooral door de tegels erg goede eigenschappen hebben, zoals:

 • Slijtvast
 • Duurzaam
 • Geschikt in elke ruimte
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Kras- en stootbestendig
 • vrij van schadelijke stoffen
 • Vuurbestendig/niet ontvlambaar
 • Erg makkelijk en strak te leggen

Dat is al een flinke lijst met voordelen. Het stopt daar echter niet. De keramische tegels zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Zo zijn er keramische tegels met een betonlook of houtlook maar ook in mooie, traditionele kleuren zoals antraciet, grijs maar ook in warmere en aardse kleuren. Dit maakt keramische vloertegels bijzonder geschikt om overal in en om het huis te gebruiken.

Stel uw vragen aan onze specialisten

2. De beste tegels voor een moderne keuken

We beginnen met de moderne keuken, deze wordt tegenwoordig vaak gekozen. Dat is ook niet zo gek. Het ziet er namelijk fantastisch uit en past vaak goed bij het interieur in de rest van het huis. Maar hoe krijgt u nou precies die moderne look waar u naar op zoek bent? Voor een groot gedeelte ligt dit aan de keukentegels die u kiest. Niet alleen de tegels aan de wand maar vooral de vloertegels zijn daarbij belangrijk.

2.1. Moderne keukentegels

Bij moderne keukens hoort een strakke uitstraling. U krijgt dit het beste voor elkaar met een mooie zwart-wit kleurencombinatie, aangevuld met één ander element. Bijvoorbeeld een houtlook of betonlook. Zo kunt u kiezen voor mooie antraciet gekleurde natuursteen tegels op de vloer en wand. Dit past perfect bij witte of houtkleurige keukenkastjes.

2.1.1. Afmetingen vloertegels

Wat afmetingen betreft bent u dan het meest geholpen met grote tegels. Hier kunt u niet snel de fout mee ingaan. Dit zorgt voor grote, strakke oppervlakken. Wij hebben al prachtige keukens gezien met vloertegels van maar liefst 1 x 1 meter!

2.1.2. Afmetingen wandtegels

Op de wand zijn grote tegels ook geen verkeerde optie. Bij grote tegels heeft u namelijk minder voegen. Dit versterkt het strakke uiterlijk waar u naar op zoek bent. Bovendien is dit extra hygiënisch. Vuil blijft namelijk altijd in de ruwe voegen zitten. Met minder voegen heeft het vuil ook minder ruimte om te blijven steken. U bent daardoor minder tijd kwijt bij het schoonmaken. Ook dat is niet onbelangrijk.

Neem contact met ons op

2.2. Betonlook keukentegels

Eén van de grootste trends van dit moment zijn de betonlook tegels. Het uiterlijk van beton past zowel bij de moderne uitstraling als bij een industriële uitstraling. Echt beton of cement heeft echter een groot nadeel. Het is ruw en daardoor niet geschikt voor de keuken of badkamer. Water en vuil blijft dankzij het ruwe oppervlakte makkelijk ‘kleven’ aan de wand. Hierdoor heeft schimmel meer kans om te groeien. Daarnaast is het ook niet makkelijk schoon te maken. Gecombineerd zorgen deze twee eigenschappen ervoor dat wij u sterk moeten afraden om voor echt beton te kiezen. Gelukkig geven de betonlook tegels dezelfde uitstraling als waar u naar op zoek bent, maar dan zonder alle nadelen!

2.3. Houtlook keukentegels

Het is geen enkel probleem om echt hout te kiezen voor uw keukenkastjes. Dit past zelfs perfect bij een moderne uitstraling van uw keuken. Echter raden wij u aan om niet voor echt hout kiezen als vervanging van uw tegels. U loopt dan tegen dezelfde problemen aan als met beton. Bovendien is hout uit zichzelf niet waterafstotend en zal daarom ook eerst behandeld moeten worden. U kunt ook in dit geval beter kiezen voor houtlook tegels. Deze zien er uit als echt hout maar komen met de voordelen van tegels.

2.4. Marmerlook tegels

Eén van de trends die we steeds vaker tegenkomen zijn de marmerlook tegels. Iedereen kent de luxe, schone en mooie uitstraling van marmer. Echt marmer is echter behoorlijk prijzig en daardoor voor veel mensen niet een realistische optie. De keramische tegel met marmerstructuur is echter niet van echt marmer te onderscheiden. Het is daarmee de perfecte en vooral betaalbare vervanger. Marmer kan zowel worden gebruikt in moderne keukens als in klassieke keukens. Hierdoor zijn mooie combinaties te maken waarin verschillende uitstralingen door elkaar heen lopen.

Vraag een offerte aan

3. Tegels voor een landelijke keuken

Elk van de hierboven genoemde tegels passen ook prima in een landelijke keuken. Dit geldt in het bijzonder voor de houtlook tegels. De landelijke keuken of boerderijkeuken, zoals die ook genoemd wordt, komt vooral tot z’n recht dankzij het gebruik van hout en open kasten. Dankzij stellingkasten kunnen producten zichtbaar worden opgeslagen. Dit geeft een huiselijke, warme en levendige sfeer. Een tegelvloer die daar heel erg aan bijwerkt, is de terracotta vloer.

3.1 Terracotta tegels

Toegegeven, terracotta past niet in elk huis. Het is een meer rustieke sfeer die perfect past in wat oudere huizen, landerijen, Spaanse villa’s en landhuizen en kastelen. De landelijke keuken zien we daar ook bijna altijd in terug. Terracotta heeft een authentieke uitstraling en zorgt voor een warme sfeer in de keuken. Terracotta is in principe gebakken klei en heeft dan ook de kleur van de klei die wordt gebruikt. In de meeste gevallen is dit de bekende bruin-oranje/zanderige kleur. Terracotta heeft als eigenschap dat het warmte langer vasthoudt. Dit maakt het uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming.

4. Badkamer tegels

De badkamer is één van de belangrijkste ruimtes in uw huis. Het is een plek van persoonlijke verzorging. U komt er aan het begin van uw dag, nadat u uit bed stapt en ook aan het einde van de dag, voordat u weer gaat slapen. De badkamer is daarmee een groot onderdeel van uw leven.

4.1 Natuursteen badkamer tegels

Veel mensen zijn er om bovengenoemde redenen over eens dat de badkamer rust moet uitstralen. Daarvoor zijn natuurlijke materialen zoals graniet, marmer en ander natuursteen fantastisch. Bovendien creëert u hiermee een luxe, chique uitstraling. Deze materialen zijn te gebruiken als vloertegels en als wandtegels. De badkamertegels van natuursteen voldoen daarnaast natuurlijk aan alle eisen die u kunt hebben. Zo is het onderhoudsarm, hygiënisch, bestand tegen water en meer.

4.2 badkamertegels mozaïek

Mozaïektegels zijn één van de meest voorkomende manieren om bepaalde delen van de badkamer of toilet te accentueren. Het levendige patroon van meerdere, kleine tegels zorgen voor een speels element. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de hele ruimte van mozaïektegels te voorzien. Kijk dan wel uit dat u niet een te drukke sfeer creëert.

Mozaïek voor de badkamer is er tegenwoordig in allerlei soorten, maten en kleuren. Er is daarmee voor iedereen wat wils. Mozaïek wordt vooral toegepast op de wanden. Als vloertegels is het beter om voor grotere afmetingen te kiezen.

Bespreek uw wensen met ons

5. Tegels voor de hal

De hal is bij veel mensen thuis de plek waar men het huis binnen komt. Als u net buiten bent geweest, kunnen uw schoenen nat of vies zijn. Daarnaast wordt de hal ook gebruikt als overloop. Vaak moet men vanuit de woonkamer via de hal naar het toilet, de trap naar boven of naar de keuken. De hal is daarmee niet alleen de ontvangstruimte maar ook de ‘centrale hal’ die alle ruimtes van het huis met elkaar verbindt. Om al deze redenen is het noodzakelijk om goed na te denken over de vloertegels. Zo moet u rekening houden met:

 • De stijl: u wilt natuurlijk dat de tegels passen bij uw smaak.
 • Hygiëne: de tegels moeten gemakkelijk schoon te maken zijn.
 • Structuur: hoe gladder te tegels, hoe makkelijker het is om uit te glijden.

5.1 Alle stijlen beschikbaar

Natuurlijk zijn alle verschillende stijlen zoals houtlook en betonlook tegels ook beschikbaar voor de hal. Er bestaan geen grote verschillen tussen tegels voor de hal of bijvoorbeeld keukentegels. Dat betekent dat ons gehele aanbod op alle plekken gelegd kunnen worden, inclusief het balkon.

6. Kom naar onze showroom in Veenendaal

Wij snappen dat u de keuze voor uw tegels niet in 3 seconden maakt. Daar gaat een nachtje slapen overheen en u overlegt natuurlijk met uw partner. Wij hebben daarom een grote showroom waar u de tegels uit Veenendaal met eigen ogen kunt zien. Onze verkoopmedewerkers helpen u met een goed advies en een lekker kopje koffie. Dit helpt u aanzienlijk bij het maken van de beste keuze. Als u nog vragen heeft, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Ontdek wat klanten vertellen...


Erwin Vasbinder
17 April 2024
Keurige zaak: eigenaar lijkt z'n vak te verstaan, denkt actief mee. Kwaliteit van producten oogt bovengemiddeld. Levert voornamelijk (of uitsluitend) via aannemers. De regels zijn net besteld en nog niet gelegd, dus over de uitvoering en kwaliteit op de lange termijn kan ik nog geen uitspraak doen.
Irene Frankfort
2 December 2023
robert knol
3 September 2023
Wij hebben bij ‘Van den Brink tegels’ onze tegels voor de badkamer gekocht. Het was een erg fijne ervaring; de showroom is netjes, schoon en ruim met meer dan voldoende keus. Je kunt er in alle rust rondkijken en precies als je vragen begint te krijgen, staat er iemand voor je klaar. Op een vriendelijke manier word je geholpen, zonder het gevoel te krijgen iets te moeten kopen. Niet alleen de liefde voor het vak, maar ook de harmonieuze sfeer is voelbaar bij dit fijne familiebedrijf. Wij waren echt blij verrast toen we hier kwamen, zo werd de lastige keus van materiaal weer leuk! De kwaliteit van de tegels is erg goed en ook de expertise en tevens nazorg zijn van hetzelfde niveau; zonder twijfel 5 sterren!
Trudy van de Lagemaat
11 Februari 2023
Leo van de Pol
15 December 2022
vd Brink tegels heeft bij ons de badkamer geplaatst. Het personeel van vd Brink heeft de badkamer erg netjes geplaatst. Het personeel is vriendelijk, netjes en maken op zijn tijd ook een praatje wat ook gezelligheid brengt. De ingehuurde installateur is MvW is erg goed in zijn werk, regelt alles goed en als je een extra klusje hebt dan lost hij dit gelijk op. Kortom: een goede samenwerking met vd Brink en een mooi eindresultaat, bedankt!
Jasper van den brink
1 November 2020