Hoge kwaliteit tegels

Van tegels uitkiezen tot plaatsen

Advies op maat van een professional

28 september 2021

Mozaïek tegels zijn al eeuwenoud. De techniek van mozaïeken zien we al terug in de tijd van de Grieken en Romeinen. Niet raar, aangezien mozaïek tegels een ruimte veel stijl en sfeer geven. Tegenwoordig zien we het overvloedige gebruik van mozaïek vooral nog in bijvoorbeeld hotels en openbare ruimtes. Thuis kiest men er vaak voor om een kleiner gedeelte van een ruimte te mozaïeken om extra sfeer te creëren.

 

Mozaïek als badkamertegel

Wanneer mensen op zoek gaan naar nieuwe badkamertegels, besluiten ze vaak te gaan mozaïeken. Vaak wordt er gekozen om een wand of een gedeelte van een wand met deze tegels te betegelen. Op deze manier kun je de badkamermeubels extra op laten vallen. Daarnaast zorgt het voor een bepaalde sfeer. Zo kun je door het gebruik van mozaïek tegeltjes eenvoudig een Oosters tintje geven aan je badkamer, maar ook een vintage, moderne of juist natuurlijke uitstraling creëren.

 

Mozaïek tegels in de keuken

De meestvoorkomende toepassing van mozaïek tegels in de keuken is boven het aanrechtblad. De grote verscheidenheid aan mozaïek tegels, zowel in vormen als in kleuren, zorgt ervoor dat je eenvoudig een unieke en stijlvolle keuken creëert. Zo kun je kiezen voor een rustige uitstraling met natuurlijke kleuren, maar ook voor een opvallende wand met bijzondere vormen. Een vorm die we tegenwoordig bijvoorbeeld veel tegenkomen is de hexagon.


Een bijkomend voordeel van het gebruik van mozaïek tegels in de keuken is dat de tegels hittebestendig zijn en eenvoudig schoon te maken. Dit maakt het gebruik van deze tegels, naast de creatie van een unieke uitstraling, ook erg praktisch.


Mozaïek tegels als versiering

Naast het gebruik van mozaïek tegels al badkamertegels en als achterwanden in keukens, wordt het ook als kunstvorm toegepast. Met deze tegels kun je namelijk van alles afbeelden en er worden vooral in openbare ruimtes allerlei creaties mee gemaakt. Van grote, op schilderijen lijkende, afbeeldingen tot aan met mozaïek versierde banken. Ook in tuinen vind je geregeld dit soort kunst met mozaïek terug.

 

Mozaïek in Veenendaal

Als tegelzetter in Veenedaal kunnen we de mozaïekversiering op het gebouw “Het Stempel” aan de Tuinstraat in Veenendaal niet onbenoemd laten. Op dit gebouw is door het gebruik van mozaïek tegels het oude centrumgebied van Veenendaal afgebeeld. Je vind bijvoorbeeld de Hoofdstraat en de oude Grift hierop terug.

 

Verrijk ook jouw ruimte met mozaïek tegels

Ben je enthousiast geworden over de mozaïektegel en de toepassingen hiervan en wil je dit ook graag in jouw huis? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Bij Van den Brink Tegels hebben we veel ervaring in het creëren van wanden met mozaïek tegels. Je vindt in onze showroom verschillende vormen mozaïek tegels. Maar ook voor een adviserend gesprek kun je ons benaderen. Neem gerust contact met ons op.