Hoge kwaliteit tegels

Van tegels uitkiezen tot plaatsen

Advies op maat van een professional

2 december 2019

 

Tegels zijn handig in ruimtes waar het snel vies of nat kan worden. Bijvoorbeeld in de keuken of de badkamer. Dat komt doordat tegels eenvoudig schoon te maken zijn. Vaak is een natte vaatdoek voldoende om vetspetters te verwijderen. De beste aanpak hangt natuurlijk van het type vuil af. Wij geven u daarom graag tips over hoe u uw tegels uit Veenendaal in topconditie houdt. Zo geniet u er het langst van.

Tegels en voegen schoonmaken

In de badkamer heeft u natuurlijk veel te maken met vocht. Als er niet goed geventileerd wordt, krijgt u snel te maken met zwarte voegen en kalkaanslag.

Zwarte voegen schoonmaken

Als de zwarte voegen er nog niet zo lang zitten, veegt u ze gemakkelijk weg met een vaatdoek en een sopje met allesreiniger. Als dit te lastig gaat, kunt u het beste gebruik maken van baking soda en een tandenborstel. Maak de voegen eerst nat en smeer vervolgens baking soda in de voegen. Na 20 minuten inwerken poetst u er met de tandenborstel overheen. Als laatste gaat u er met een natte vaatdoek overheen. De voegen zijn dan weer mooi schoon.

Kalkaanslag schoonmaken

Kalkaanslag is goed te verwijderen met schoonmaakazijn. Helemaal als uw tegels een beetje vet zijn, is het goed om hiermee te beginnen. Doe de schoonmaakazijn in een spuitfles en spuit dit over de tegels heen. Begin bovenaan en werk naar beneden. Zodra u alle tegels gehad hebt, laat u het schoonmaakazijn een half uur inwerken. Met de gele zijde van een schuurspons krijgt u de kalkaanslag vervolgens eenvoudig van de tegels af. Doordat het schoonmaakazijn ook goed ontvet, is deze methode ook prima geschikt voor de keukentegels.

Keramische tegels onderhouden

Om uw tegels zolang mogelijk schoon te houden, raden wij aan om ze regelmatig te behandelen met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Wanneer het gaat om vloertegels is regelmatig stofzuigen en dweilen een goede oplossing.

Neem contact op met van den Brink

Krijgt u binnenkort een nieuwe keuken of badkamer? In onze showroom hebben wij onder andere tegels die gemakkelijk te onderhouden zijn. Dit zorgt ervoor dat u minder tijd kwijt bent met schoonmaken. Neem daarom vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag.

Ontdek wat klanten vertellen...


Erwin Vasbinder
17 April 2024
Keurige zaak: eigenaar lijkt z'n vak te verstaan, denkt actief mee. Kwaliteit van producten oogt bovengemiddeld. Levert voornamelijk (of uitsluitend) via aannemers. De regels zijn net besteld en nog niet gelegd, dus over de uitvoering en kwaliteit op de lange termijn kan ik nog geen uitspraak doen.
Irene Frankfort
2 December 2023
robert knol
3 September 2023
Wij hebben bij ‘Van den Brink tegels’ onze tegels voor de badkamer gekocht. Het was een erg fijne ervaring; de showroom is netjes, schoon en ruim met meer dan voldoende keus. Je kunt er in alle rust rondkijken en precies als je vragen begint te krijgen, staat er iemand voor je klaar. Op een vriendelijke manier word je geholpen, zonder het gevoel te krijgen iets te moeten kopen. Niet alleen de liefde voor het vak, maar ook de harmonieuze sfeer is voelbaar bij dit fijne familiebedrijf. Wij waren echt blij verrast toen we hier kwamen, zo werd de lastige keus van materiaal weer leuk! De kwaliteit van de tegels is erg goed en ook de expertise en tevens nazorg zijn van hetzelfde niveau; zonder twijfel 5 sterren!
Trudy van de Lagemaat
11 Februari 2023
Leo van de Pol
15 December 2022
vd Brink tegels heeft bij ons de badkamer geplaatst. Het personeel van vd Brink heeft de badkamer erg netjes geplaatst. Het personeel is vriendelijk, netjes en maken op zijn tijd ook een praatje wat ook gezelligheid brengt. De ingehuurde installateur is MvW is erg goed in zijn werk, regelt alles goed en als je een extra klusje hebt dan lost hij dit gelijk op. Kortom: een goede samenwerking met vd Brink en een mooi eindresultaat, bedankt!
Jasper van den brink
1 November 2020