Hoge kwaliteit tegels

Van tegels uitkiezen tot plaatsen

Advies op maat van een professional

15 maart 2021


2020 was een vreemd jaar en het ziet ernaar uit dat een gedeelte van 2021 dat ook nog gaat zijn. Maar dat neemt niet weg dat er ook dit jaar weer volop tegeltrends zijn gespot! Wij hebben de meest opvallende trends voor jou op een rij gezet. Doe er je voordeel mee en zorg ervoor dat jij weer helemaal hip bent met jouw tegels in 2021.

Een luxe uitstraling met marmerlook tegels

Net als het voorgaande jaar blijft ook dit jaar de marmerlook populair. Was jij er vorig jaar dus al razendsnel bij? Dan hoef je dit jaar weinig te veranderen. Wanneer we het hebben over de marmerlook bedoelen we dus geen echte marmertegels. Dat zou namelijk een dure trend zijn. Nee, wij spreken van de keramische tegels die zijn voorzien van een print die echt marmer nabootst. Zit zorgt voor een luxe uitstraling die je veel in restaurants en dure hotels terugvindt. Tot slot zijn de tegels ook nog eens handig, aangezien ze voorzien zijn van een beschermende laag. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor vlekken, vocht en zuren.

Hoe groter hoe beter

Een andere trend die we veel voorbij zien komen, is het grotere formaat van tegels. In het verleden was 60 x 60 cm al een flink formaat voor een tegel, maar tegenwoordig is dat niets meer. De meest populaire formaten op dit moment zijn:

  • 80 x 80 cm
  • 100 x 100 cm
  • 120 x 120 cm
  • 120 x 60 cm

Hier stopt het echter niet wat betreft de trend. We zien zelfs tegels met lengte van maar liefst 260 cm. De gedachte achter al deze grote tegels is de optische illusie die het met zich meebrengt. Doordat er een minimale hoeveelheid voeglijnen wordt gebruikt, voelt de ruimte al snel groter aan dan dat hij in werkelijkheid is. 

Showroom tegels Veenendaal

Donkere tegels, vooral in de badkamer

Met deze trend wijken we even uit naar de badkamertegels, want vooral in de badkamer zien we deze trend terugkomen. Ik heb het over de donkere tegels. Een badkamer kreeg in het verleden vaak een lichte of zelfs een witte kleur. Maar dat is in 2021 helemaal anders. Ga je mee in deze trend? Dan weet je zeker dat jouw badkamer opvalt. Donkere kleuren geven je immers een gevoel van geborgenheid en luxe.

badkamertegels

De kleurrijke Zellige tegels

Een trend die we in 2021 steeds meer tegenkomen zijn de Zellige tegels, ook wel de Marokkaanse tegels genoemd. Vaak zijn dit kleurrijke vierkante tegels met verschillende vormen en patronen. De tegels worden op een aparter manier gemaakt. Deze tegels brengen veel karakter met zich mee en zorgen voor een kamer die niet snel wordt vergeten door de bezoekers. De authentieke tegels worden op een zeer tijdrovende manier gemaakt wat de behoefte van de markt niet kan voorzien. Daarom zijn er namaak Zellige tegels met dezelfde eigenschappen en kenmerken als de authentieke varianten. 

Welke tegeltrend ga jij dit jaar toepassen?

Bij vd Brink tegels in Veenendaal beschikken we over een breed assortiment met tegels in verschillende soorten en maten. Weet je niet zeker of de tegels geschikt zijn voor jouw badkamer, hal of keuken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven je graag advies en helpen je met het uitzoeken van de tegels die het best bij jou passen.

Ontdek wat klanten vertellen...


Erwin Vasbinder
17 April 2024
Keurige zaak: eigenaar lijkt z'n vak te verstaan, denkt actief mee. Kwaliteit van producten oogt bovengemiddeld. Levert voornamelijk (of uitsluitend) via aannemers. De regels zijn net besteld en nog niet gelegd, dus over de uitvoering en kwaliteit op de lange termijn kan ik nog geen uitspraak doen.
Irene Frankfort
2 December 2023
robert knol
3 September 2023
Wij hebben bij ‘Van den Brink tegels’ onze tegels voor de badkamer gekocht. Het was een erg fijne ervaring; de showroom is netjes, schoon en ruim met meer dan voldoende keus. Je kunt er in alle rust rondkijken en precies als je vragen begint te krijgen, staat er iemand voor je klaar. Op een vriendelijke manier word je geholpen, zonder het gevoel te krijgen iets te moeten kopen. Niet alleen de liefde voor het vak, maar ook de harmonieuze sfeer is voelbaar bij dit fijne familiebedrijf. Wij waren echt blij verrast toen we hier kwamen, zo werd de lastige keus van materiaal weer leuk! De kwaliteit van de tegels is erg goed en ook de expertise en tevens nazorg zijn van hetzelfde niveau; zonder twijfel 5 sterren!
Trudy van de Lagemaat
11 Februari 2023
Leo van de Pol
15 December 2022
vd Brink tegels heeft bij ons de badkamer geplaatst. Het personeel van vd Brink heeft de badkamer erg netjes geplaatst. Het personeel is vriendelijk, netjes en maken op zijn tijd ook een praatje wat ook gezelligheid brengt. De ingehuurde installateur is MvW is erg goed in zijn werk, regelt alles goed en als je een extra klusje hebt dan lost hij dit gelijk op. Kortom: een goede samenwerking met vd Brink en een mooi eindresultaat, bedankt!
Jasper van den brink
1 November 2020